Οι Πρόσκοποι του Πύργου συγκέντρωσαν πάνω από 2.5 τόνους καπάκια για καλό σκοπό!

Αρθρογραφος: 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου
Ημ/νια Έκδοσης: 17/05/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαϊου από  τους Προσκόπους του Πύργου η παρουσίαση του αναπηρικού αμαξιδίου, που αγοράστηκε από τη συλλογή και ανακύκλωση των πλαστικών καπακιών που οι Πρόσκοποι είχαν συγκεντρώσει το προηγούμενο διάστημα.



Στο πλαίσιο της παρουσίασης τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι και οι Ανιχνευτές του 1ου Συστήματος Προσκόπων Πύργου, μαζί με Λυκόπουλα της 2ης Αγέλης Λυκοπούλων Πάτρας που πραγματοποίησαν διήμερη εκδρομή στο Πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο (όπου στεγάζεται και το Προσκοπικό Σύστημα της πόλης), δημιούργησαν με χιλιάδες πλαστικά καπάκια ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό με ένα αναπηρικό αμαξίδιο και το σήμα των Προσκόπων. Από κάτω, προσέθεσαν τη λέξη Αλληλεγγύη. 


Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα λόγια που απεύθυνε ο Γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας κ. Γιώργος Παπανικολόπουλος στα παιδιά, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Αποκτήσαμε με τα καπάκια ένα αμαξίδιο και θα το δώσουμε σε κάποιον που δεν έχει τη δυνατότητα να το αγοράσει. Το δίνουμε και εξυπηρετείται. Ουσιαστικά, του δίνουμε πόδια! Του δίνουμε τη δυνατότητα να βγει από το σπίτι, να σηκωθεί από το κρεβάτι. Να πάρει το καρότσι και να κινείται μαζί με όλους εμάς, έξω στην κοινωνία, ελεύθερα. Και πάλι, ένα μεγάλο ευχαριστώ! Με έχετε συγκινήσει! Είναι φανταστικό!»

Οι Πρόσκοποι του Πύργου εδώ και καιρό συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια. Σε συνεργασία με το Σωματείο ΑΜΕΑ του νομού, είναι αποδέκτες όλων σχεδόν των καπακιών που συγκεντρώνουν σχολεία, σύλλογοι, επαγγελματίες και απλοί πολίτες της πόλης. 

Πριν από δύο σχεδόν μήνες παρέδωσαν σε εταιρεία ανακύκλωσης ένα γεμάτο φορτηγό καπάκια, που σε βάρος έφτασε σχεδόν τους 2,5 τόνους. Η εταιρεία απέδωσε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό στο Σωματείο ΑΜΕΑ το οποίο προμηθεύτηκε το αναπηρικό καροτσάκι και θα το παραδώσει σε άτομο που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσει.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την κατασκευή του ψηφιδωτού και τη συγκέντρωση των καπακιών.