Πρόσκοποι και Οδηγοί της Αλεξάνδρειας υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αίγυπτο

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 01/05/2018
Κατηγορίες: Κοινωνία, Κόσμος


Με ελληνικές σημαίες στα χέρια και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Αιγύπτου, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας  και το Σύστημα Προσκόπων και Οδηγών Αλεξανδρείας Αιγύπτου με επικεφαλής τον Περιφερειακό Έφορο Αποδήμων, κο Δημήτρη Κάβουρα, υποδέχτηκε θερμά την 1η Μαΐου 2018 τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο ιστορικό Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι.




Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Για αυτό ήρθα εδώ. Είναι ένα προσκύνημα που κάνω εδώ εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού, σε αυτούς τους ανθρώπους που φυλάνε ακόμη τις «Θερμοπύλες» του Ελληνισμού. Σε αυτούς που κατάγονται από μεγάλους προγόνους οι οποίοι βοήθησαν τον τόπο να ορθοποδήσει. Έδωσαν εδώ τη δυνατότητα να συνεχιστεί το πνεύμα της ελληνιστικής Αλεξάνδρειας. Και το κυριότερο, έμαθαν στη νεολαία που ζει υπό συγκεκριμένες συνθήκες – δύσκολες πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πάντα μέσα στην ψυχή τους. Αυτό με κάνει περισσότερο αισιόδοξο, όταν οι σχέσεις μας με τη φίλη και αδελφή χώρα της Αιγύπτου είναι εξαιρετικές. Και αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για ένα καλύτερο κόσμο, ειρηνικό, σταθερό, δημοκρατικό. Ένα κόσμο που υπερασπίζεται τον άνθρωπο, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία. Τι καλύτερη εστία από αυτόν εδώ τον τόπο; Και τι ωραιότερη έμπνευση για μένα από αυτούς εδώ τους ανθρώπους. Στα μάτια τους βλέπω τη συνέχεια του Ελληνισμού. Και στην ψυχή τους, βλέπω τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε όποια πρόκληση κι αν βρούμε μπροστά μας. Για να φανούμε και εμείς άξιοι απόγονοι μεγάλων προγόνων. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τη διαδρομή σας, για το ήθος σας για την ελληνική σας συνείδηση. Και γιατί είστε εδώ για να συμπορευτούν οι δύο λαοί της Ελλάδας και της Αιγύπτου".


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ, τον Αλεξανδρινό Αιγυπτιώτη στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης, Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών κ. Γιώργο Φλωρεντή και τον Έλληνα Πρέσβη κ. Μιχαήλ Χρήστο Διάμεση.