Η 5η Ναυτοπροσκοπική Regatta αρμένισε τον Παγασητικό!

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 07/08/2014
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Το συναρπαστικό ταξίδι της 5ης Ναυτοπροσκοπικής Regatta του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων έφτασε στο τέλος του με επιτυχία!
1.631 Πρόσκοποι (ηλικίας 11-15 ετών) και Ενήλικα Στελέχη έζησαν για 9 ημέρες μοναδικές εμπειρίες στα φιλόξενα νερά και τις ακτές του Παγασητικού.


Το Τρίκερι, η Μηλίνα και η παραλία του Αλατά ήταν ο προορισμός αλλά και το απάγκιο λιμάνι για τα πληρώματα των Ναυτοπροσκοπικών λεμβών στο τριήμερο ταξίδι τους, ενώ οι Μηλιές με το Τραινάκι του Πηλίου και η επίσκεψη στην ΑΡΓΩ στο Βόλο, προσέφεραν σε όλους τους συμμετέχοντες μία αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία! Πολυσχιδείς βιωματικές δραστηριότητες και διαδραστικά παιχνίδια είχαν στηθεί στο χώρο της κατασκήνωσης στα Καλά Νερά, με στόχο όχι μόνο να διασκεδάσουν τα παιδιά, αλλά μέσα από το παιχνίδι να τα βοηθήσουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες.


Το βράδυ του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2014, πραγματοποιήθηκε στην παραλία των Καλών Νερών η τελετή λήξης της 5ης Ναυτοπροσκοπικής Regatta, στις ακτές της οποίας είχαν ρίξει άγκυρα και οι 37 ναυτοπροσκοπικές λέμβοι, δίνοντας μοναδικό χρώμα στην εκδήλωση και εντυπωσιάζοντας τους προσκεκλημένους με το παραδοσιακό σκαρί τους. Η παραλία πλημμύρισε από χρώμα, γέλια, χαρούμενα πρόσωπα και παιδικές φωνές, καθώς κάθε μία από τις 6 υποκατασκηνώσεις με ονόματα ανέμων (Όστρια, Γραίγος, Απηλιώτης, Τραμουντάνα, Σιρόκος & Ζέφυρος) εισερχόταν στο χώρο της τελετής λήξης με τη δική της σημαία, τα χρωματιστά μπλουζάκια, τραγουδώντας δυνατά το τραγούδι της Regatta.


Η 5η Ναυτοπροσκοπική Regatta σε αριθμούς:
Διάρκεια: 9 ημέρες (26 Ιουλίου – 3 Αυγούστου 2014)
Πρόσκοποι: 1.239
Συνοδοί: 142
Κεντρικό Επιτελείο: 207
Κυβερνήτες: 50
Σύνολο: 1.631

Υποκατασκηνώσεις: 6
Ομάδες: 30
Ενωμοτίες: 146


Σημαίες των Προσκοπικών Περιφερειών της Αθήνας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αν. Αττικής, της Αν. Μακεδονίας & Θράκης, της Δυτ. Αττικής, των Δωδεκανήσων, της Ημαθίας, του Ηρακλείου, της Θεσπρωτίας, της Θεσσαλονίκης, της Καρδίτσας, της Κέρκυρας, του Κιλκίς, της Κοζάνης, της Λάρισας, του Λασιθίου, της Λέσβου, της Μαγνησίας, της Νότιας Αττικής, του Ρεθύμνου, του Σαρωνικού, των Χανίων και της Χίου, παρέλασαν πάνω στη σκηνή, με κάθε μία από αυτές να κερδίζει το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Και φυσικά η κορύφωση ήρθε με την εμφάνιση της σημαίας των Αιγυπτίων Προσκόπων και των Αποδήμων Ελλήνων Προσκόπων από την Αλεξάνδρεια, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τη Regatta και κέρδισαν τις καρδιές όλων των συμμετεχόντων.


Την τελετή παρακολούθησαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας κυρία Κολινδρίνη, ο Δημ. Σύμβουλος Δήμου Ν. Πηλίου κος Γεωργαδάκης, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Βόλου κα Ν. Οικονόμου, μέλη του συλλόγου Πληρώματος Αργούς «Οι Αργοναύτες» 2008,  γονείς και φίλοι των παιδιών και μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.


Η τελετή ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακά βεγγαλικά, την υποστολή της σημαίας της 5ης Ναυτοπροσκοπικής Regatta και την άρση της σημαίας της 6ης Regatta στον πλωτό ιστό που έχει στηθεί μέσα στη θάλασσα. Μια γλυκιά μελαγχολία έχει πλημμυρίσει τις καρδιές των παιδιών που όμως χαμογελούσαν και εύχονταν το ένα στο άλλο «Καλή αντάμωση στην επόμενη Ναυτοπροσκοπική Regatta»!


Η δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Νοτίου Πηλίου.


Ευχαριστούμε τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, τη ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, την ΟΔΑΚ Α.Π.Θ. & τους ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την εθελοντική τους συμμετοχή στη δράση και την προσφορά υπηρεσιών υγείας και πρώτων βοηθειών σε όσους το είχαν ανάγκη. Επίσης, ευχαριστούμε τη SCOUTWAY, την TRUE ADVENTURES, τον Ιππικό Όμιλο Μηλαιών και τον ΙΟΑΣ για την υποστήριξη της δράσης με υλικό και ανθρώπινο δυναμικό.
Και φυσικά οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς :ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ, ALPHA BANK, COSMOTE, SUNLIGHT / OLYMPIA DEVELOPMENT, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, HELLENIC SEAWAYS, BLUE STAR FERRIES, L’ OREAL HELLAS, ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ MONDELEZ, Μπισκότα, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, NESTLE, VARDA LIGHT, ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΧΟΥΤΟΣ CATERING & ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.