Οι Έλληνες Πρόσκοποι συμμετέχουν δυναμικά στο Let's Do It Greece

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 27/03/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία, Περιβάλλον


Με κεντρικό σύνθημα το “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” πραγματοποιείται η φετινή πανελλαδική εκστρατεία Let’s Do it Greece. Οι Έλληνες Πρόσκοποι που στηρίζουν πολλά χρόνια τον θεσμό και ως φορέας αποτελούν στρατηγικό συνεργάτη της διοργάνωσης, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στις 29 Απριλίου για να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα: να πρωτοστατούν σε δράσεις που στόχο έχουν την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.
Χιλιάδες Πρόσκοποι έχουν στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία τα προηγούμενα χρόνια υλοποιώντας μια ποικιλία δράσεων. Και φέτος θα δώσουν δυναμικά το παρόν απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, επεμβαίνοντας με όποιον τρόπο μπορούν:
•             αναβαθμίζοντας πάρκα και περιοχές της πόλης τους
•             σηματοδοτώντας μονοπάτια και σημεία ενδιαφέροντος μέσα και έξω από την πόλη
•             ενημερώνοντας για την αξία και τους τρόπους ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των υλικών
•             φυτεύοντας λαχανόκηπους σε σχολεία ή μπαλκόνια
•             αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε δράσεις δεντροφύτευσης, αποψίλωσης, καθαρισμού
•             κινητοποιώντας την τοπική κοινωνία να δράσει και να υποστηρίξει αυτές τις πρωτοβουλίες.
Περισσότερα από 100 Προσκοπικά Συστήματα σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και κάθε μέρα προστίθενται καινούργιες συμμετοχές!
 
Η δράση Let’s Do it Greece τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Η δράση οργανώνεται σε όλη την Ελλάδα με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς,του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.