Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου αγκάλιασε τη Βολισσό την 25η Μαρτίου!

Αρθρογραφος: Μπουμπάρης Γιώργος
Ημ/νια Έκδοσης: 28/03/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία, Πολιτισμός



Άλλη μια σπουδαία δράση αντάξια της ιστορίας 105 χρόνων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαρτίου 2018 στη Βολισσό.

Η διήμερη δράση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν τα δύο πούλμαν με Λυκόπουλα, Προσκόπους, Ανιχνευτές και Βαθμοφόρους, έφτασαν στο Σχολικό Συγκρότημα. Το πρόγραμμα περιείχε πολλά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες σε εορταστικό κλίμα! Αποκορύφωμα η τούρτα για τα 105 χρόνια μας, όπου τα κεράκια έσβησαν τα δύο μικρότερα σε ηλικία μέλη μας, ο Σωτήρης και η Δήμητρα!



Την Κυριακή ανήμερα της Εθνικής Εορτής στις 7 το πρωί, η μπάντα μας παιανίζει για πρώτη φορά στα σοκάκια του χωριού. Λίγο μετά τις 10, μαζί με τα Σχολεία της Βολισσού (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις), κατηφορίζουμε σε σχηματισμό προς τον Ιερό Ναό του Σωτήρος για την Δοξολογία. Ο πανηγυρικός της ημέρας, που εκφώνησε η προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου κα. Σεζένια, ήταν ιδιαίτερα μεστός και ουσιώδης. Με ρυθμό και βήμα από την μπάντα οδηγούμαστε στο Μνημείο Ηρώων για κατάθεση στεφάνων, όπου για πρώτη φορά στεφάνι καταθέτουμε εκ μέρους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Αμέσως μετά ξεκίνησε η παρέλαση όπου τα παιδιά μας έδωσαν ένα άλλο χρώμα με τις πολύχρωμες στολές τους! Δείτε βίντεο πατώντας εδώ. Μετά την καθιερωμένη φωτογραφία, συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και παιχνίδια που διοργανώσαμε για όλα τα παιδιά! Αυθόρμητα Ανιχνευτές και Πρόσκοποι χόρεψαν μαζί με τα παιδιά του χωριού και έγιναν μία μεγάλη παρέα!

Γνωρίζοντας την ανοιχτή πρόσκληση από τη Βολισσό, εντάξαμε τη δράση στον ετήσιο προγραμματισμό για τον εορτασμό των 105 χρόνων. Ήταν κάτι που οφείλαμε στην περιοχή, αφού φιλοξενεί το στολίδι της Χιώτικης Προσκοπικής Οικογένειας, το Προσκοπικό Κέντρο «Μάναγρος». Η εμπειρία μας στη διοργάνωση μεγάλων δράσεων και η τάση μας να πρωτοτυπούμε, το θετικό αντίκτυπο για τα παιδιά και η συνεχής στήριξη των γονέων στις επιλογές μας, σε συνδυασμό με την όρεξη και το μεράκι των Βαθμοφόρων, έφερε εις πέρας το εγχείρημα! Καταφέραμε να δώσουμε πνοή στην εθνική εορτή του χωριού και αυτό φάνηκε στα πρόσωπα των κατοίκων! Ενθουσιασμένοι ήταν και οι πολλοί γονείς και φίλοι του Συστήματος που βρέθηκαν στη Βολισσό δίπλα μας!



Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για την Δημοτική Ενότητα Αμανής, κα Βιβή Ποταμούση, για τη συμβολή τους. Ευχαριστούμε τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Χίου για την γενναία έκπτωση στα λεωφορεία. Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του Γυμνασίου, κ. Σωτήρη Παραδείση για την φιλοξενία στις αίθουσες, καθώς και την Προϊσταμένη του Δημοτικού κα. ΕυγενίαΣεζένια για την χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημοτικού. Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Βολισσού “Όμηρος” και τον Πρόεδρο, κ. Μιχάλη Ζαρταλούδη, για τα καλά τους λόγια και το κέρασμα αναψυκτικών την Κυριακή! Ευχαριστούμε όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για την προβολή! Τέλος, ευχαριστούμε την επιτροπή γονέων του Συστήματος (ΕΚΣ), που προετοίμασε όλα τα γεύματα στις εγκαταστάσεις του κατασκηνωτικού κέντρου και τα μετέφερε ζεστά και στην ώρα τους για να γευματίσουμε.



Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου είναι ένα από τα δέκα μεγαλύτερα Προσκοπικά Συστήματα στην Ελλάδα! Παρόλο που είμαστε 105 ετών, πιστεύουμε ότι είμαστε ακόμα πολύ μικροί, γεμάτοι ιδέες και όνειρα για το μέλλον! Σύντομα θα έχετε νέα μας για ένα παιχνίδι ενηλίκων που προετοιμάζουμε τον Μάϊο στον Κάμπο της Χίου!

 

 

Συνεχίζουμε..

1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου

 

__________________

Θα μας βρείτε στη Χίο στην οδό Δωροθέου Πρωΐου 19 (ισόγειο). Καλέστε μας στο 699-848-33-37. Δείτε την σελίδα μας στο facebook πατώντας εδώ και ψάξτε μας στο instagram με αναζήτηση “1spchios” ή “1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου”.