Εκδήλωση εορτασμού για την Ημέρα Σκέψης

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 27/02/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Κατάμεστη ήταν η αίθουσα «Αθανάσιος Λευκαδίτης» της Κεντρικής Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εορτασμού της «Ημέρας Σκέψης».


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι Πρόσκοποι γιόρτασαν τα γενέθλια του ιδρυτή της Προσκοπικής Κίνησης, Λόρδου Robert Baden Powell (22α Φεβρουαρίου – Ημέρα Σκέψης), με μία πανηγυρική εκδήλωση η οποία περιελάμβανε ομιλίες, παρουσιάσεις, προσκοπικά τραγούδια και την καθιερωμένη επίδοση ανωτάτων ηθικών αμοιβών.

Φέτος την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Προσκοπικού Ιδρύματος κ. Henrik Soderman, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξήρε το έργο και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι Έλληνες Πρόσκοποι σε εθνικό επίπεδο, αλλά και την ενεργή συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα προσκοπικά δρώμενα.


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μέλη της Γενικής Εφορείας, μέλη Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων, Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π. καθώς και μέλη της Ελληνικής Αποστολής στο Moot, τα οποία παρουσίασαν δια ζώσης αλλά και μέσω ενός video την εμπειρία από το ταξίδι τους στην Ισλανδία το καλοκαίρι του 2017.


Η Ημέρα Σκέψης ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής Ηθικών Αμοιβών. Το Προσκοπικό Παράσημο του Αργυρού Φοίνικα αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση των Προσκόπων και απονέμεται σε εξέχοντα μέλη της Κίνησης αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, που έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον Προσκοπισμό σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Το μετάλλιο Προσκοπικής Αξίας αποτελεί ανώτερη τιμητική διάκριση και απονέμεται σε βαθμοφόρους του Σ.Ε.Π., για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει τουλάχιστον για 25 έτη στον Προσκοπισμό.


Συγκεκριμένα το Προσκοπικό Παράσημο του Αργυρού Φοίνικα απονεμήθηκε στους κ.κ. Κ. Γκαβέρα, Η. Λαδά και Α. Φλωράκη ενώ το Μετάλλιο Προσκοπικής Αξίας  απονεμήθηκε στην κα Β. Κολιού και στους κ.κ. Κ. Θεολόγη, Α. Καραμάνη, Δ. Μανίκη, Κ. Μανουσάκη, Π. Παπαδόπουλο, Γ. Τάτση, Χ. Τομπουλίδη και Ν. Χαραλαμπόπουλο.