Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Αρθρογραφος: Michalos Michalis
Ημ/νια Έκδοσης: 06/02/2018
Κατηγορίες: Κοινωνία


Με την εξάπλωση του διαδικτύου αλλά και την διείσδυση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινότητά μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε το 2004 την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο, την πρώτη Τρίτη του Φεβρουαρίου. Η ημέρα αυτή, η οποία έχει παγκόσμια πλέον διάσταση,  για το 2018 εορτάζεται την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου και σε αυτή συμμετέχουν φορείς από 130 χώρες του κόσμου με την υποστήριξη του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe.

Το μήνυμα της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα» και ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων εδώ και πολλά χρόνια έχει θεσπίσει στο Κανονιστικό του πλαίσιο οδηγίες για την ασφαλή χρήση στο διαδίκτυο ενώ το 2014 εξέδωσε και το Εγχειρίδιο Καλής Πρακτικής των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Παράλληλα, η Κίνησή μας αποτελεί συνεργάτη της SafeLine, που σκοπο έχει την καταπολέμηση κάθε είδους παράνομου περιεχομένου του Διαδικτύου, ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους εκατοντάδες Πρεσβευτές Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, προωθώντας το υλικό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Τι μπορώ να κάνω;

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ως πρωτοπόρα Κίνηση Νέων, καλεί όλα τα μέλη του να γίνουν αρωγοί της προσπάθειας ώστε να κάνουμε μαζί το διαδίκτυο πιο ασφαλές!

Καλή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου!