Ταμείο Αρωγής Μελών «Πρόσβαση»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 29/05/2019
A/A: 41 / 2019

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, μετά από πρόταση του Οικονομικού Συμβούλου και του Γενικού Εφόρου, αποφάσισε τη δημιουργία ενός Ταμείου Αρωγής Μελών με το όνομα «Πρόσβαση». Το Ταμείο αυτό θα ενισχύεται από οικονομικές δραστηριότητες της Κεντρικής Διοίκησης και των υπόλοιπων Προσκοπικών Κλιμακίων και θα χρηματοδοτεί παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην απρόσκοπτη συμμετοχή ατόμων με αναπηρίες στο Προσκοπικό Πρόγραμμα.

Πρώτη δραστηριότητα για την ενίσχυση αυτού του Ταμείου είναι μια οικονομική δράση που απευθύνεται σε όλους τους Κλάδους και τα Κλιμάκια του Σ.Ε.Π. Κατά την ολοκλήρωση της προσκοπικής χρονιάς ή στην έναρξη της νέας ή στη διάρκεια της Κατασκήνωσης κατασκευάζουμε έναν απλό κουμπαρά, σύμβολο της αποταμίευσης, και διαδίδουμε τον σκοπό του προγράμματος αυτού στις τοπικές κοινωνίες και στον κοινωνικό μας περίγυρο. Επισυνάπτονται σχετικές οδηγίες και προωθητικό υλικό της δράσης.

Όσα χρήματα συλλέγονται κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό που δημιούργησε η Κεντρική Διοίκηση στην Alpha Bank (GR77 0140 3620 3620 0200 2004 886). Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναφέρεται η ένδειξη: «Πρόσβαση - Κλιμάκιο». Για την καλύτερη παρακολούθηση της υλοποίησης της δράσης παρακαλούμε μετά τη κατάθεση να μας αποστέλλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: [email protected] με το αντίγραφο του καταθετηρίου. 

Οι Έλληνες Πρόσκοποι, ως πρεσβευτές των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, μέσω αυτής της δράσης, κάνουμε πράξη τους στόχους: 3 "Καλή υγεία και ευημερία", 10 "Λιγότερες ανισότητες" και 11 "βιώσιμες πόλεις και κοινότητες".



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 109 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 3: ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ, 10: ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ, 11: ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 41_2019.pdf
ΑΝ.41_entipo.pdf
ΑΝ.41_kartela koubara_.png
ΑΝ.41_kartela koubara.pdf
Αν.41_Afisa.pdf