Τελετή Ονομασίας Προσκόπων Έθνους 2019

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 10/05/2019
A/A: 34 / 2019

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Η ολοκλήρωση των προσπαθειών και η αναγνώριση της Προόδου του Ανιχνευτή με την ονομασία του ως ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ ΕΘΝΟΥΣ αποτελεί την κορυφαία στιγμή στην προσκοπική ζωή κάθε εφήβου μέλους του Σ.Ε.Π. 

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, μετά από αίτημα του Σ.Ε.Π., απεδέχθη να επιδώσει τα μαντήλια και τα διακριτικά στους νέους Προσκόπους Έθνους, κατά την καθιερωμένη για το σκοπό αυτό Τελετή.
 
Η Τελετή Ονομασίας Προσκόπων Έθνους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, ώρα 12.00 π.μ., στο αμφιθέατρο του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού (Στεφάνου Δέλτα 15 - 154 52 Παλαιό Ψυχικό) και είναι προσκεκλημένοι οι Πρόσκοποι Έθνους των ετών 2016, 2017, 2018 καθώς και όσοι Ανιχνευτές επιτύχουν στη Διαδικασία Ανάδειξης Προσκόπων Έθνους έτους 2019, οι γονείς/κηδεμόνες τους, οι Αρχηγοί των Κοινοτήτων και Συστημάτων που ανήκουν οι Ανιχνευτές καθώς και οι αντίστοιχοι Περιφερειακοί Έφοροι.

Η σημαντική αυτή ημέρα για τους νέους Προσκόπους Έθνους, με την τιμή που επιφυλάσσει η παρουσία του Ανώτατου Πολιτειακού Άρχοντα της Πατρίδας μας, αποτελεί μια εξέχουσα στιγμή για καθένα και σταθμό στην ιστορία του Ελληνικού Προσκοπισμού.

Θα ακολουθήσει σχετική πρόσκληση, μερικές εβδομάδες πριν από την ημέρα της Τελετής.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 109 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 34_2019.pdf