Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 18/01/2019
A/A: 7 / 2019

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζουμε ότι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έβαλαν τον θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία μιας ευρύτερης συνεργασίας,  με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας, αντικείμενο της οποίας είναι η ενημέρωση των νέων για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπογράφηκε στις 16 Ιανουαρίου 2019 στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», από την Πρόεδρο του Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κύριο Ισίδωρο Κανέτη, με στόχο την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ειδικά, αλλά και του κοινού γενικότερα, σχετικά με τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων για μεταμόσχευση σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα. 

Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, το σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έχει εγγράψει πάνω από 75.000 νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών, 38 από τους οποίους έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα συμβατοί χαρίζοντας ελπίδα ζωής σε 38 συνανθρώπους μας.


Αδελφοί μου Πρόσκοποι,

Η μεγαλύτερη κίνηση για νέους στην Ελλάδα έχει τη δυναμική να ευαισθητοποιήσει όχι μόνο τα μέλη μας αλλά και τους συγγενείς και φίλους τους, ώστε να γίνουμε ακόμα περισσότεροι εθελοντές δότες μυελού των οστών. 

Πολύ απλά προτείνουμε σε πρόσφορες δράσεις Συστημάτων, Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων ή Περιφερειακών Εφορειών να επικοινωνείτε εκ των προτέρων με την Κεντρική Διοίκηση (Μαρία Μπενά, mbena@sep.org.gr 2169007246), με στόχο μέσω εκπροσώπων του Συλλόγου να γίνεται ενημέρωση και συγκέντρωση δειγμάτων επιτόπου στη δράση. Επίσης, σε κατάλληλες δράσεις και εκπαιδεύσεις που διοργανώνονται από τη Γενική Εφορεία θα υπάρχει εκπρόσωπος του Συλλόγου για τον ίδιο σκοπό.

Περισσότερα για το ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ μπορείτε να βρείτε: www.oramaelpidas.gr


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7_2019.pdf
ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Σ.Ε.Π. με ΣΥΛΛΟΓΟ «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».pdf