Στους Προσκόπους το βραβείο «John McCain για τον Ηγετικό Ρόλο σε Κοινωφελές Έργο»

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 05/11/2018

Δελτία Τύπου
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Το παραλαμβάνουν εκ μέρους των κατοίκων της Λέσβου για την προφορά τους στο προσφυγικό

Δυο 18χρονοι Πρόσκοποι από τη Λέσβο, ο Ξενοφών Κουκούτας και ο Γιάννης Σβώρος, θα παραλάβουν το βραβείο «John McCain για τον Ηγετικό Ρόλο σε Κοινωφελές Έργο», εκπροσωπώντας τους κατοίκους της Λέσβου και τους Έλληνες Προσκόπους για την προσφορά τους στην προσφυγική κρίση.

Στους κατοίκους της Λέσβου απενεμήθη το ομώνυμο - στη μνήμη του αποβιώσαντος εμβληματικού γερουσιαστή των ΗΠΑ Τζον ΜακΚέιν- βραβείο, για την ηρωική τους υποστήριξη προς τους πρόσφυγες.
 
«Βραβεύοντας τους κατοίκους της Λέσβου, αναγνωρίζουμε τις θυσίες που έχουν κάνει για να προσφέρουν ασφάλεια, παρηγοριά και ελπίδα στους πρόσφυγες προκειμένου να αντέξουν τις απελπιστικά δύσκολες συνθήκες», ανέφερε η Σίντι ΜακΚέιν, χήρα του Αμερικανού γερουσιαστή, η οποία εξέφρασε την επιθυμία το βραβείο αυτό, που θεσμοθετείται για πρώτη φορά, να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Το βραβείο αυτό, με απόφαση του Δημάρχου Λέσβου και σε συνεννόηση με το ίδρυμα McCain, αποφασίστηκε να το παραλάβει αντιπροσωπία της Προσκοπικής Κίνησης του νησιού, σε αναγνώριση της σημαντικής εθελοντικής συνεισφοράς των Προσκόπων, στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ιδιαίτερα στην περίοδο 2015 – 2016 καθώς και για την παράλληλη στήριξη της τοπικής κοινωνίας έναντι των επιπτώσεων της κρίσης.
 
«Θεωρώντας ότι τα παιδιά του τόπου μας εκφράζουν πάντα την ελπίδα και την αισιοδοξία για το αύριο και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της τοπικής κοινωνίας, επιλέξαμε, σε συνεργασία με το ίδρυμα McCain, δύο νέα παιδιά να παραλάβουν το πρώτο βραβείο John McCain. Σκοπός μας είναι να τονίσουμε τη σημασία της πραγματικά εθελοντικής προσφοράς από τους απλούς ανθρώπους της Λέσβου, που έπραξαν το ανθρωπιστικό τους καθήκον τους καλοκαιρινούς μήνες του 2015 συγκλονίζοντας τη διεθνή κοινή γνώμη. Ευχαριστούμε το ίδρυμα John McCain και τo Halifax Security Forum καθώς και την κα Cindy McCain προσωπικά για την τιμή αυτή προς τους συμπολίτες μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.
 
Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 10ου Φόρουμ Διεθνούς Ασφάλεια το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο Halifax του Καναδά.




Επισυνάψεις

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΚΟΥΚΟΥΤΑΣ.jpg
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ2015 ΣΒΩΡΟΣ.jpg
ΣΗΜΕΡΑ 2.jpg
Έλληνες Πρόσκοποι_John McCain Prize for Leadership in Public Service ff.doc