Επικοινωνιακό Υλικό για χρήση από τα Κλιμάκια του Σ.Ε.Π.

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 18/09/2018
A/A: 89 / 2018

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Η Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων Γ.Ε. τον τελευταίο χρόνο έχει δημιουργήσει νέο επικοινωνιακό υλικό για χρήση από όλα τα Προσκοπικά Κλιμάκια, ενώ παράλληλα με εκατοντάδες δημοσιεύσεις στον Τύπο προσπαθεί να μεταφέρει στην κοινωνία έμμεσα τις αξίες και τις αρχές του Προσκοπισμού, προσελκύοντας νέα μέλη.

Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να παραθέσουμε όλο το επικοινωνιακό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους τα Προσκοπικά Κλιμάκια με στόχο την προβολή τους στην τοπική κοινωνία που δραστηριοποιούνται. Για αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε το έντυπο με τίτλο «Επικοινωνιακό Υλικό… εν δράσει», στο οποίο περιγράφονται όλα τα διαθέσιμα υλικά.

Αναλυτικότερα, στη διάθεση των Προσκοπικών Κλιμακίων βρίσκονται:
2 θεματικά βίντεο τα οποία προβάλλουν τον Προσκοπισμό
Αφίσα στην οποία μπορεί το κάθε Κλιμάκιο να προσθέσει τα στοιχεία επικοινωνίας του
Δίφυλλο flyer με QR code το οποίο οδηγεί στο άρθρο «Γιατί να γίνεις Πρόσκοπος», στο οποίο μπορεί το κάθε Κλιμάκιο να προσθέσει τα στοιχεία επικοινωνίας του
Δημιουργικά για social media posts (γενικό και ειδικό για κάθε Κλάδο)
Roll up banners σε δύο μεγέθη και 12 διαφορετικά σχέδια (γενικά και ειδικά ανάλογα με τις δράσεις μας)
2 «αράχνες» με φωτογραφίες από την προσκοπική ζωή
Beach flags με σταθερές τσιμεντένιες βάσεις
Σημαίες για χρήση branding σε ανοιχτό χώρο 
Γενική παρουσίαση της Κίνησης (σε power point) για χρήση σε παρουσιάσεις προς φορείς κ.λπ.
Δυνατότητα να αποστέλλονται τα επίσημα Δελτία Τύπου του Σ.Ε.Π. σε τοπικά Μ.Μ.Ε., βοηθώντας τη δημοσιότητα του Κλιμακίου στην περιοχή που δραστηριοποιείται. 

Όλα τα εικαστικά (αφίσα, flyer, rollup banner) υπάρχουν σε ανοιχτά επεξεργάσιμα αρχεία. Όσα Προσκοπικά Κλιμάκια θέλουν να κάνουν χρήση του υλικού προβολής μπορούν:
να τα κατεβάσουν (σε καλή ανάλυση για εκτύπωση από το site) προσθέτοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους και να τα τυπώσουν σε δικό τους προμηθευτή ή / και
να επικοινωνήσουν με την Κεντρική Διοίκηση (κ. Μαρία Μπενά, τηλ. 210-7290046, email: [email protected]) και να ζητήσουν συγκεκριμένο αριθμό αντιτύπων (το φυλλάδιο διατίθεται στη συμβολική τιμή των 0,05€/τεμ., η αφίσα 0,10€/τεμ., το rollup banner (διαστάσεων 0.80x2μ) 90,00€/τεμ. ή
να επικοινωνήσουν με την Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων Γ.Ε. ([email protected]) για να σχεδιαστεί το δημιουργικό με τα στοιχεία που επιθυμούν, εφόσον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο Κλιμάκιο.

Διευκρινίζουμε ότι οι αράχνες, τα beach flags και τα roll up banners μπορούν να σταλούν σε όλη την Ελλάδα, σε όποιο Κλιμάκιο επιθυμεί να τα χρησιμοποιήσει.

Τα Προσκοπικά Συστήματα που ιδρύθηκαν τη χρονιά 2017-2018 θα παραλάβουν από την Κεντρική Διοίκηση του Σ.Ε.Π. δωρεάν 200 φυλλάδια, 5 αφίσες και 1 rollup banner για την προώθηση και προβολή της Προσκοπικής Κίνησης στην περιοχή τους.

Επιπλέον, 
ο νέος Κανονισμός Εικόνας, Εξωστρέφειας & Επικοινωνίας (https://bit.ly/2FfKmsV),
το brand manual ορθής χρήσης λογοτύπου (http://bit.ly/2Qq8nEl), 
το Εγχειρίδιο Προσκοπικής Στολής & Τοποθέτησης Διακριτικών & Σημάτων (http://bit.ly/2p2M6Aj), 
το πρότυπο επιστολών Κλιμακίων (http://bit.ly/2NzW2PD),
η δημιουργία blog με δράσεις από την προσκοπική ζωή (http://www.sep.org.gr/blog), 
η εκπαίδευση νέων πάνω από 15 μελών μας ως public και media spokespersons της Κίνησης, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018
έρχονται να ολοκληρώσουν την υποστήριξη προς τα Κλιμάκια σε επίπεδο εικόνας και επικοινωνίας.

Ελπίζω ότι το προσφερόμενο υλικό θα φανεί χρήσιμο σε όλους, ενώ παράλληλα η Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Εφορείας συνεχίζει να μεριμνά για την εξωστρέφεια και της υποστήριξη των Προσκοπικών Κλιμακίων και των Προσκοπικών Δράσεων.


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 89_2018.pdf
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ_ΣΕΠ.pdf