Συνάντηση του Προέδρου των Ελλήνων Προσκόπων με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 07/03/2018

Δελτία Τύπου
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κύριο Κώστα Γαβρόγλου συναντήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) κος Ισίδωρος Κανέτης, συνοδευόμενος από την κα Μαρία Μπενά Υπεύθυνη Επικοινωνίας και τον κο Νάσο Ευσταθίου Μόνιμο Βοηθό Γενικό Έφορο. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Πρόεδρος του ΑΠΕ κος Μιχάλης Ψύλος.

Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του Υπουργού, ο οποίος αφού αναφέρθηκε με θετικά λόγια στο παιδαγωγικό έργο της Προσκοπικής Κίνησης, συζήτησε διεξοδικά με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. σχετικά με την πιθανότητα έναρξης συνεργασίας, η οποία θα αφορά την αξιοποίηση των χώρων κατασκήνωσης του Υπουργείου από το Σ.Ε.Π. Ο Υπουργός ενθάρρυνε τους Προσκόπους να ασχοληθούν και με την Ειδική Εκπαίδευση και προσέφερε τη στήριξη και την τεχνογνωσία του Υπουργείου, προκειμένου να μπορέσει η Προσκοπική Κίνηση να αναπτύξει προγράμματα και δράσεις προσαρμοσμένα στις ανάγκες παιδιών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Με την σειρά του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Προσκόπων ενημέρωσε τον Υπουργό για την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια να πιστοποιηθούν οι εκπαιδεύσεις των Ενηλίκων Στελεχών της Προσκοπικής Κίνησης, ώστε να αναγνωρίζεται και να αξιοποιείται στο βιογραφικό τους. Ο Υπουργός αναγνώρισε ότι πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία και δήλωσε ότι το Υπουργείο προτίθεται να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά στον κ. Γαβρόγλου αναμνηστικού δώρου και συγκεκριμένα ενός «κουτιού περιπέτειας» που περιλάμβανε μια πυξίδα, ένα κομμάτι σχοινί για κόμπους, έναν προσκοπικό σουγιά και το προσκοπικό εγκόλπιο.


Επισυνάψεις

συνάντηση ΣΕΠ με Υπ Παιδείας 2.jpg
συνάντηση ΣΕΠ με Υπ Παιδείας.jpg
ΔΤ_Πρόσκοποι_Υπ Παιδείας f.doc