Η μεγαλύτερη πολιτιστική συνάντηση εφήβων στην Ελλάδα!

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 27/03/2018

Δελτία Τύπου
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

34η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση
1.000 νέοι από όλη την Ελλάδα θα ζήσουν τέσσερεις ημέρες δημιουργίας



Στην Ελευσίνα, από τις 12 έως τις 15 Απριλίου 2018, θα φιλοξενηθεί η 34η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.). που διοργανώνει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας.

Η Π.Α.Π.Ε. είναι η ετήσια, πανελλήνια συνάντηση εφήβων Προσκόπων (Ανιχνευτών) ηλικίας 15-18 ετών, κατά την οποία συγκεντρώνονται τουλάχιστον 1.000 νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα και:
•    παρουσιάζουν τις ιδέες τους, τους προβληματισμούς τους, τις έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει μέσα στις κοινότητές τους και τις προτάσεις τους γύρω από διάφορα κοινωνικά θέματα που τους αφορούν),
•    ξεδιπλώνουν τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις χρησιμοποιώντας το φωτογραφικό φακό αλλά και αυτόν της βιντεοκάμερας ως μέσο έκφρασης,
•    αναπαριστούν και κριτικάρουν τα προβλήματα) της καθημερινότητάς τους μέσα από σκίτσα, κόμικ  & γελοιογραφίες,
•    δοκιμάζουν τη δημιουργικότητά τους γράφοντας σενάρια, τα οποία σκηνοθετούν σε ταινίες μικρού μήκους με τους ίδιους για πρωταγωνιστές,
•    αναπτύσσουν το ταλέντο τους στη μουσική & το χορό μέσα από μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα,
•    ανταλλάσουν απόψεις, δημιουργούν φιλίες και μαθαίνουν στην πράξη τι σημαίνει η έννοια της «ευγενούς άμιλλας»,
και τέλος, έρχονται σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και τα χαρακτηριστικά του τόπου που διοργανώνεται κάθε χρόνο η πανελλήνια αυτή δράση, και εν προκειμένω της Ελευσίνας!

Η 34η Π.Α.Π.Ε. είναι αφιερωμένη στην κοινωνική συμπεριφορά και αυτό είναι και το θέμα του φετινού διαγωνισμού τηλεοπτικού σποτ! Η διοργάνωση εκτός από τον διαγωνισμό τηλεοπτικού σποτ, περιλαμβάνει επίσης, διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, θεάτρου, φωτογραφίας, σκίτσου, κόμικ, γελοιογραφίας, μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, διηγήματος και ποίησης. Επίσης, μία από τις προϋποθέσεις της συμμετοχής των Ανιχνευτών στη δράση, ήταν να ερευνήσουν ζητήματα και προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον, τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, καθώς και άλλα θέματα που τους ενδιαφέρουν, παρουσιάζοντας στην Π.Α.Π.Ε.  τις δικές τους προτάσεις και λύσεις.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας την Πέμπτη 12/4/2018 στις 19:30 και θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέλη της Προσκοπικής Κίνησης.

Η 34η Π.Α.Π.Ε. πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και των εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, POLYECO, POLO, ΒΙΚΟΣ, ΣΤΑΧΥ Catering & του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων

Το 2018 συμπληρώνονται 10 χρόνια συνεργασίας με την εταιρία Vodafone στο πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από μία διαδικασία ανακύκλωσης συσκευών και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, με σκοπό την αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση των υλικών από τα οποία είναι φτιαγμένα. Από το 2008 μέχρι σήμερα οι Έλληνες Πρόσκοποι έχουν ανακυκλώσει περισσότερες από 40.000 συσκευές κινητών και αξεσουάρ μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης, αριθμός ρεκόρ για αντίστοιχα προγράμματα. Στην τελετή λήξης της Π.Α.Π.Ε. πραγματοποιήθηκε και η απονομή των δώρων στα Προσκοπικά Συστήματα που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ για τη φετινή χρονιά.


Η 34η Π.Α.Π.Ε. συνδιοργανώθηκε με τον Δήμο Ελευσίνας, πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, των εταιριών POLYECO, POLO, ΒΙΚΟΣ, FYFFES & ΣΤΑΧΥ Catering Services, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν το ΑΠΕ.

Η 35η Π.Α.Π.Ε. θα πραγματοποιηθεί σε έναν χρόνο στην πόλη του Βόλου.


Επισυνάψεις

ΔΤ_34η ΠΑΠΕ.doc
Έλληνες Πρόσκοποι ΠΑΠΕ 2.jpg
Έλληνες Πρόσκοποι ΠΑΠΕ.JPG
Έλληνες Πρόσκοποι ΠΑΠΕ 3.jpg