Μήνυμα του Γενικού Εφόρου

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 10/11/2017
A/A: 116 / 2017

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Κάθε σαββατοκύριακο, απ’ άκρη σε άκρη της πατρίδας μας και στις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού, χιλιάδες παιδικά και νεανικά χαμόγελα, χιλιάδες χαρούμενες φωνές γεμίζουν την ύπαιθρο και τις προσκοπικές εστίες, καθώς χιλιάδες παιδιά, νέες και νέοι παίζουν το αγνό, συναρπαστικό και ωφέλιμο Προσκοπικό Παιχνίδι.

Ταυτόχρονα, χιλιάδες ενήλικοι εθελοντές δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό με πίστη και αφοσίωση στις Αρχές και τις Αξίες της Προσκοπικής Κίνησης, ώστε τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές και τα Μέλη των Προσκοπικών Δικτύων να εξελιχθούν στους πολίτες εκείνους που θα έχουν όλα τα εχέγγυα να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, αλλά κυρίως που θα έχουν τις δυνατότητες και το ενδιαφέρον να πρωταγωνιστήσουν θετικά στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας κι ενός καλύτερου κόσμου.

Η ενεργός, διαρκής και ουσιαστική υποστήριξη των Ενηλίκων Στελεχών της Κίνησης και του έργου τους και η καθημερινή προσπάθεια να πετύχουμε την Αποστολή του Προσκοπισμού αποτελεί πρωταρχικό μέλημα του εκάστοτε Γενικού Εφόρου. Από την πλευρά μου, θέλοντας να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Διοικητικού Συμβουλίου, σας διαβεβαιώνω ότι θα προσπαθήσω με όλη μου τη δύναμη ώστε όλοι μαζί να μπορούμε να υπηρετούμε έναν Προσκοπισμό πρωτοπόρο και χρήσιμο για την νεολαία μας και την κοινωνία.

Αδελφοί μου Πρόσκοποι,
Πλησιάζοντας γοργά στα 110 χρόνια ιστορία της, η ελληνική Προσκοπική Κίνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να υπερβαίνει κάθε παροδική δυσκολία, γιατί αυτό επιτάσσουν οι Αρχές και το Όραμά μας. 
Είναι χρέος όλων μας, κάθε φορά που πρόσκαιρα εμπόδια στέκονται μπροστά μας να ανοίγουμε ένα νέο μονοπάτι! 

Σας προσκαλώ να περπατήσουμε μαζί και σε αυτό το μονοπάτι, μαζί να ξεκινήσουμε ατέλειωτο δρόμο…


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 116_2017.pdf