Let’s Do It Greece 2020, 3 λεπτά τη φορά

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 01/07/2020
A/A: 75 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Περιβάλλοντος

Η πανελλαδική εκστρατεία «Let’s Do It Greece!» στην οποία χιλιάδες μέλη του Σ.Ε.Π. συμμετέχουν κάθε χρόνο, δεν μπορεί να υλοποιηθεί φέτος λόγω της υγειονομικής κρίσης εξαιτίας του COVID-19. Αν αντιστρέψουμε όμως το σκεπτικό της εκστρατείας και αντί δεκάδες Πρόσκοποι να φροντίσουν ένα σημείο, δεκάδες σημεία να φροντιστούν από δεκάδες Προσκόπους, θα έχουμε το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα! Στην προσπάθεια αυτή του «Let’s Do It Greece!» με σύνθημα 3’ τη φορά, συμμετέχει επίσημα και δραστήρια και φέτος το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Σε κάθε βόλτα, εξόρμηση, εκδρομή ή περίπατο αφιερώνουμε 3 λεπτά από τον χρόνο μας για να ομορφύνουμε τον χώρο στον οποίο κινούμαστε. Για παράδειγμα, μαζεύουμε τα σκουπίδια στην παραλία που βγήκαμε για περπάτημα ή κολύμπι, ποτίζουμε τα δεντράκια που διψάνε στο βουνό μας, φροντίζουμε το πάρκο της γειτονιάς μας, προσφέρουμε τροφή και νερό σ’ ένα αδέσποτο ζωάκι, φυτεύουμε ένα δέντρο ή βάζουμε μία όμορφη, πράσινη πινελιά σ’ έναν αγαπημένο μας χώρο.

Κι αμέσως μετά, μοιραζόμαστε τη στιγμή της έμπνευσης, δημιουργίας, προσφοράς και καλής πράξης μας με όλη την οικογένεια του Let’s do it Greece, ανεβάζοντας τη σχετική φωτογραφία στην ηλεκτρονική διεύθυνση letsdoitgreece.org

Κάθε φωτογραφία προσθέτει 3 λεπτά σ’ ένα συνολικό χρονόμετρο, στο οποίο μπορούμε να συμμετέχουμε είτε ατομικά είτε με το Προσκοπικό μας Σύστημα. Ήδη μετράμε πάνω από 800 λεπτά προσφοράς και συνεχίζουμε ακάθεκτοι!

Όπου κι αν είμαστε, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά αθροίζοντας τις στιγμές εθελοντισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μπορεί να μην είμαστε κοντά αυτή τη φορά, αλλά είμαστε ΜΑΖΙ. Και μαζί, θα κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

Οργανώστε τη δική σας προσωπική δράση ή ενσωματώστε τη δράση στον προορισμό της εκδρομής σας και φορέστε το μαντήλι σας για να φωτογραφηθείτε, αποδεικνύοντας πως ο Πρόσκοπος είναι παρών και υποστηρίζει έμπρακτα και ενεργά ό,τι αγαπά: το περιβάλλον, την κοινότητα και τους ανθρώπους.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 75_2020.pdf
ΑΝ.75_1_03' τη φορά, και θα δεις τη διαφορά.jpg
ΑΝ.75_2_03' τη φορά, και θα δεις τη διαφορά.jpg
ΑΝ.75_3_03' τη φορά, και θα δεις τη διαφορά.jpg
ΑΝ.75_4_03' τη φορά, και θα δεις τη διαφορά.jpg
ΑΝ.75_5_03' τη φορά, και θα δεις τη διαφορά.jpg