Δύο Χρυσά Βραβεία για το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στα Education Business Awards 2017

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 10/05/2017

Νέο
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Χρυσό βραβείο για την δικτυακή πύλη ψηφιακής εκπαίδευσης eMathaino του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην κατηγορία «On line & Εκπαίδευση Εξ Αποστάσεως» και για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του 16ου Συστήματος Προσκόπων Πεύκων Θεσσαλονίκης στην κατηγορία «Πολιτική Οικονομικής Στήριξης», κατέκτησε η Προσκοπική Κίνηση στα Education Business Awards 2017 powered by RDC Informatics.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα στον Πολυχώρο Αθηναϊς, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων Education Business Awards 2017 powered by RDC Informatics την Παρασκευή 5 Μαϊου 2017.
Τα τιμητικά βραβεία ήταν χωρισμένα σε τρεις ενότητες:
Α. Ενότητα: Εκπαίδευση
Β. Ενότητα: Οικονομικά & Διοίκηση
Γ. Ενότητα: Εξωστρέφεια & Συνεργασία
Η Α. Ενότητα Εκπαίδευση είχε δεκατρείς (13) κατηγορίες βραβείων. Στην κατηγορία Online & Εκπαίδευση Εξ Αποστάσεως διακρίθηκαν οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί ή οι κοινοπραξίες που παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες εκπαίδευσης online ή εξ αποστάσεως, με υψηλής ποιότητας διδασκαλία, μαθησιακή εμπειρία και υποστήριξη. Η Γ. Ενότητα Εξωστρέφεια και Συνεργασία είχε εννέα  (9) κατηγορίες βραβείων. Στην κατηγορία Πολιτική Οικονομικής Στήριξης βραβεύτηκαν οι καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχουν αποδεδειγμένα συμβάλει στην αύξηση του αριθμού των μη προνομιούχων διδασκόμενων, και ειδικότερα εκείνων από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ατόμων με αναπηρία ή μελών μειονοτήτων.

Συγχαρητήρια τόσο στην Εφορεία Εκπαίδευσης και όλη την ομάδα που υλοποίησε και λειτουργεί την δικτυακή πύλη ψηφιακής εκπαίδευσης eMathaino με τη συνεργασία της RDC Informatics, αλλά και στο 16ο Σ.Π. Πεύκων για την εξαιρετική πρωτοβουλία των Ενήλικων Στελεχών του να παρέχει στήριξη και γνώση σε παιδιά και μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, κάνοντας πράξη την υπόσχεσή τους «Να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση!».